Jobbklubb

– på vei til neste jobb

CV (curriculum vitae)

CV (curriculum vitae) er en kortfattet, skjematisk beskrivelse av din kompetanse. La gjerne CV-en få ditt personlige uttrykk, men moderer deg slik at den er oversiktlig og lesbar. Arbeidsgiver bruker kanskje ikke mer enn et minutt eller to på å skumme gjennom Cv-en første gangen, derfor er det viktig at du får fram dine nøkkelkvalifikasjoner (din viktigste kompetanse i fht jobben du søker) allerede øverst på arket. Alle punkter bør være datert der dette er naturlig; som for eksempel arbeidsforhold, utdanning og kurs. Enkelte sertifikater skal ha tidsangivelse hvis de utgår eller må repeteres etter en tid.

Overskrift

Det er egentlig bare tull å skrive «CV» eller «Curriculum vitae» som overskrift. Bruk navnet ditt! CV er en type dokument som er så innarbeidet at de fleste forstår at de har med en CV å gjøre dersom navnet ditt står øverst med store bokstaver. Bruk samme skrifttype i overskriften som du har benyttet i overskrift andre steder på CV eller søknad. Dette øker lesbarheten og en kan med én gang se at CV og søknad «hører sammen».  Ikke bruk altfor stor font.

Kontaktinformasjon

Øverst i CV skriver du inn adresse, telefonnummer, e-postadresse, osv. Ta også med din sivilstand, da dette alltid er et spørsmål på intervju.

Bilde eller ikke bilde på CV?

Det kan være lettere å huske deg for arbeidsgiver hvis du har et enkelt passfoto på CV-en, men dette er ikke påkrevet. Det kommer også an på hva slags arbeid du søker. Det er ikke til å komme bort fra at i enkelte typer arbeid kan utseendet være med på å gjøre deg mer aktuell for jobben, men etisk sett bør ikke dette være viktig i forhold til noen som helst jobb. Likvel; også arbeidsgivere er mennesker og alle mennesker berøres av andres utseende.

Hvis du velger å ha bilde på Cv-en, skal dette være et nøytralt bilde. Et portrett i passbilde-format, med eller uten farger. For all del; unngå bilder av sporty situasjoner som å gå i fjellet, eller festbilder à la Facebook-bilder! Et enkelt portrett i 3 x 4 cm holder, – ikke sett av for mye plass på CV-en til bildet. Det er din kompetanse som er viktig!

Under kategorien CV kan du lese flere artikler om emnet.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: