Anna la ut en kreativ video-CV på YouTube, – og fikk napp. Med fare for å virke useriøs tok hun sjansen på å vise hvem hun er og brukte sine kreative evner og humor for å få napp hos potensielle arbeidsgivere. Hun fikk napp hos en arbeidsgiver og et vikariat i en mediebedrift. Les mer her.

Ofte advares man mot å være for kreativ med CV og søknad, men enkelte ganger kan det være verdt å ta sjansen. Det går likevel en skjør grense mellom seriøs/useriøs og humoristisk/flåsete. Flere grunner til å vifte med en «vær-varsom-plakat» altså, men ikke vær redd for å forsøke å få CV-en din til å skille seg ut litt i mengden. Når en arbeidsgiver får en diger bunke med CV-er på bordet skal det noe til å fange oppmerksomheten hans/hennes.

Det fins mange måter å stikke seg frem på – her er noen tips fra «Din Side/Jobb» og en egen blogg med kreative CV-er.

Hvis du har spesialkompetanse kan du for eksempel vise hva du kan ved å lage en CV med Flash.

Bemanningsselskapet Manpower stiller seg i utgangspunktet positiv til å presentere deler av cv og søknad på en litt utradisjonell måte, dersom det skulle passe stillingen en søker. Og det finnes flere forskjellige måter å få cv-en sin til å skille seg ut i mengden.

slik får du cv-en til å stikke seg ut i mengden

Konserndirektør Thor Bendik Weider i Manpower sier at å presentere seg selv på video kan være lurt hvis man søker på en kreativ stilling eller service-stilling.  (Foto: Linda Cartridge)

DinSide har fått konserndirektør Thor Bendik Weider i Manpower til å sette opp en liste med punkter over hva en kan gjøre for å få cv-en til å stikke seg positivt ut. Her er Weiders fem punkter:
1. Noen velger å presentere seg selv på video. Dette kan være lurt hvis man søker på en kreativ stilling eller service-stilling.
2. Link til Youtube eller nettside – kan fungere hvis du har en bra presentasjon av deg selv der.
3. Har du vunnet noen sportslige konkurranser, kulturelle prestasjoner, verv eller andre tiltak – så fortell om de på en måte som beskriver deg som person. Bruk gjerne handlinger til å beskrive deg som person. Fortell om hvorfor disse hendelsene har preget deg som person, hva du har lært, eller hvordan du kan bruke dine erfaringer i jobbsammenheng.
4. Ha en positiv, offensiv tone. Gi inntrykk av at du er fremoverlent.
5. Bilde av deg selv kan gjerne være med i cv-en.

Reklamer